انواع نمک صنعتی کدامند؟

انواع نمک صنعتی در صنایع گوناگونی وجود دارد که آنها را بر اساس اندازه و ساختاری که برای هر صنعت مورد نیاز است دسته بندی می‌کنند. به عنوان نمونه در صنایعی همچون آجیل و چرم سازی نیاز به نمکی با ساختار بسیار ریز و پودری درست مانند آرد داریم که برای این منظور باید از نمک‌های پودری استفاده کرد.

به همین ترتیب در صنایع کوچک و بزرگ مختلفی از نمک مختص به آن استفاده می‌شود که در ادامه قصد داریم به بررسی دقیق انواع نمک های صنعتی بر اساس هر صنعت پرداخته و ویژگی‌ها، موارد استفاده و ساختاری که هر یک دارند را با هم مقایسه کنیم. بنابراین اگر به دنبال خرید بهترین نمک صنعتی موجود برای شرکت خود هستید، تا انتهای این مقاله از وبلاگ میعاد بازرگانان رازی با ما همراه باشید.

جهت دریافت مشاوره رایگان، اطلاع از قیمت و موجودی محصولات کارخانه، همین حالا با کارشناسان فروش میعاد بازرگانان رازی تماس بگیرید.

مشاهده اطلاعات تماس

انواع نمک صنعتی کدامند؟

نمک صنعتی بر اساس گریدهای مختلف تولید می‌شود که هر یک در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این گریدهای در دسته بندی گوناگونی قرار دارند که هم از نظر ظاهری و هم از نظر اندازه‌ای که دارند با هم متفاوت‌اند.

نمک حفاری، صدفی، پودری، نمک شیلاتی، شکری، نخودی و… از جمله نمک‌های صنعتی هستند که هر یک کاربردهای متفاوتی داشته و از نظر اینکه در چه صنعت و حوزه‌ای هم مورد استفاده قرار گیرند با هم متفاوت‌اند.

در ادامه این مقاله از وبلاگ میعاد بازرگانان رازی به معرفی انواع نمک صنعتی می‌پردازیم. پیش از این نیز با بررسی اینکه نمک صنعتی چیست پرداختیم و شما را با انواع کاربردهایی که این نمک دارد آشنا کردیم.

نمک پودری

نمک پودری نوع دیگری از نمک صنعتی است که از نوع صدفی اندازه کوچک‌تری دارد. همان طور که از نامش پیداست دارای دانه‌های بسیار ریزی است که شکل ظاهری نمک را تا حد زیادی با دیگر انواع نمک صنعتی متفاوت ساخته است؛ اما با توجه به اینکه شکل ظاهری آن به قدری ریز و مشابه آرد است که نمی‌توان آن را در گروه نمک‌ها بر اساس دانه‌بندی قرار داد، به عنوان نمک صنعتی آردی نیز شناخته می‌شود.

به دلیل ساختار پودری که این نمک دارد، قرار گرفتن در هوای مرطوب دشمن اصلی این نمک بوده و با قرار گرفتن در محیط مرطوب شکل ظاهری خود را از دست خواهد داد.

کاربرد این نمک در صنایع تهیه اسید، تصفیه، صنعت بازیافت، مرغداری‌ها، تولید ضدیخ، کارخانجات آجیل و خشکبار، تولید کاغذ، چرم‌سازی و… بیشتر مورد توجه قرار دارد. بهترین نوع نمک پودری از سنگ نمکی که کمترین ناخالصی را دارد تولید می‌شود که منابع سنگ نمک گرمسار در ایران بهترین آن هستند.

نمک صنعتی صدفی ۱۲۰ و ۱۳۰ یا نمک مرواریدی

اگر به نمک خوراکی که به صورت روزانه از آن استفاده می‌کنید دقت کرده باشید، بیشتر دانه‌ها در عین حال که رنگ سفیدی دارند، درخشان نیز به‌نظر می‌رسند. نمک های صدفی که آنها را با نام نمک مرواریدی نیز می‌شناسیم، درست همین ساختار را داشته و دارای ظاهری درخشان هستند.

به دلیل اینکه این نمک گاهی اوقات با نمک خوراکی ممکن است اشتباه گرفته شود، بنابراین در هنگام خرید نمک صدفی باید نهایت دقت را داشته و به صورت کامل با این نوع نمک آشنایی داشته باشید.

دلیل نام‌گذاری نمک صدفی از آنجایی است که درخشندگی دانه‌های این نوع نمک موجب شده تا این نام را برایش در نظر بگیرند. تنها تفاوت موجود این نمک به کاربردهای است که در صنایعی همچون دباغی، لبنیات و تصفیه دارد.

نمک مرواریدی در دو اندازه یا همان مش وجود دارد که شامل نمک صدفی ۱۲۰ و نمک صدفی ۱۳۰ است. به همین دلیل روی آنها نام نمک ریز صنعتی و نمک صنعتی نمکدانی را به همان دلیلی که شباهت زیادی به نمک خوراکی دارد گذاشته‌اند.

نمک صنعتی شکری یا حفاری ۱۱۰

نمک شکری همان نمک کریستالی است که به دلیل شباهت آن به شکر با این نام شناخته می‌شود. این نمک با مش‌بندی ۱۰۰ و ۱۱۰ به بازار عرضه می‌شود. البته در موارد محدودی با مش ۱۲۰ نیز عرضه می‌شود.

این نمک که به عنوان یکی از بهترین نمک‌های صنعتی است که امکان استفاده از آن در صنایع بسیار زیادی وجود دارد. همین مسئله باعث شده به یکی از پر تقاضاترین و پرمصرف‌ترین نمک‌های صنعتی تبدیل شود.

این نمک در ۳ نوع مختلف وجود دارد که عبارتند از:

  • نمک شکری درشت(NSK-d): دارای دانه بندی ۱۸ مش یعنی ۰.۸۴ میلی‌متر تا ۸ مش یعنی حدود ۲.۳ میلی‌متر است.
  • نمک شکری ریز(NSK-r): دارای دانه بندی ۲۵ یا ۳۰ مش تا ۱۶ یا ۱۸ مش است که کیفیت میانگینی دارد که بیشتر در صنایع نفت از آن استفاده می‌شود.
  • نمک شکری مخلوط(NSK-m): این نوع نمک از نمک ۸ مش شروع شده و تا نمک نرم را در خود دارد که بیشتر در صنایع حفاری گل مورد استفاده قرار می‌گیرد.

همانطور که اشاره شد این نمک در صنایع حفاری همچون نفت و گل مورد استفاده قرار می‌گیرد که یکی دیگر از نام‌های این نمک نمک حفاری است که در مش ۱۱۰ بیشتر در دسترس قرار دارد.

نمک شیلاتی

اگر قرار باشد نمک صنعتی را بر اساس اندازه دسته بندی کنیم، نمک شیلاتی بزرگترین نمک صنعتی موجود در بازار است که چیزی در حدود ۵ تا ۱۰ میلی‌متر است. دلیل نامگذاری نمک شیلاتی استفاده عمده این دانه بندی در صنعت شیلات، آبزیان و همچنین گندزدایی آب است که توسط املاح موجود در آن انجام می‌گیرد.

البته نمک شیلاتی مصارف دیگری همچون سختی‌گیری آب، احیای رزین‌های غیر فعال شده، استفاده در صنایع صاف‌کاری برای قطعاتی که ریز بوده و لازم است خیلی دقیق صافکاری شوند، استفاده در برش فلزات از طریق ترکیب آن با آب، صنعت چرم‌سازی و دباغی، پنیرسازی و بسیاری صنایع دیگر دارد.

به دلیل همین کاربردهایی که دارد این نمک با نام‌های نمک پنیری، نمک شولاتی، نمک پنیری، نمک زبر، نمک گرانول درشت، نمک سرسرندی یا نمک گرانول نیز شناخته می‌شود. این نوع نمک معمولا به شکل مخلوط بوده و ابعاد یکسانی ندارد. درست مثل این است که شما از ترکیباتی همچون برنج، نخود، عدس، شکر و… استفاده کرده باشید.

البته این نمک را می‌توان در ابعاد یک دست نیز خریداری کرد. ساختار گرانولی آن باعث شده تا در برابر رطوبت مقاوم بوده و همچنین کلوخه نشود. درست برخلاف نمک پودری که بزرگ‌ترین مشکل نگهداری از آنها همین مسئله است.

سایر انواع نمک صنعتی

مواردی که از انواع نمک صنعتیی در بالا به آنها اشاره شد بر اساس دسته بندی که در صنایع مختلف دارند بود. اگر بخواهیم دسته بندی نمک‌های صنعتی را به شکل درست‌تری بررسی کنیم، می‌بایست آنها را بر اساس اندازه(مش) بررسی کرد.

انواع دیگری از نمک در مش ۹۰، ۱۰۰، ۱۱۰ و… نیز در دسترس قرار دارند که برای مشاهده هر یک از انواع آنها و جزییاتی که دارند می‌توانید به صفحه محصولات نمک صنعتی آنها را مشاهده کنید.


نمک صنعتی ارزان از کجا بخریم؟

شرکت میعاد بازرگانان رازی در زمینه تامین و توزیع نمک صنعتی از معادن سنگ نمک گرمسار فعالیت دارد که می‌توانید انواع مختلفی از نمک‌های ذکر شده را بر اساس مش مورد نیاز و همچنین در بسته بندی‌های ۲۰، ۲۵، ۳۰، ۴۰، ۵۰ و ۱۰۰۰ کیلوگرمی سفارش دهید.


جهت کسب اطلاعات بیشتر، اطلاع از قیمت انواع سنگ نمک و خرید مستقیم از کارخانه، همین حالا با ما تماس بگیرید.

Average rating ۵ / ۵. Vote count: ۲

No votes so far! Be the first to rate this post.

خرید نمک صنعتی

شرکت میعاد بازرگانان رازی با بیش از چندین سال تجربه در زمینه استخراج سنگ نمک از بزرگ‌ترین معادن نمکی ایران در شهر سمنان، امکان خرید سنگ نمک و انواع نمک دانه‌بندی شده را در محیطی عاری از رطوبت و با کیفیت بالا تولید می‌کند. جهت خرید انواع نمک دانه‌بندی شده با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *